Biografie

 

Ayşegül Karaca – is op 22 mei 1990 in Schiedam, Nederland geboren. Al vroeg begint zij met het ontwikkelen van haar acteer en muzikaal talent. Ze heeft een omweg moeten maken naar het professionele vak. Zo heeft ze na het behalen van haar bachelor voor Logopedie toch lessen gevolgd op de acteursopleiding De Jaargang van Kemna Casting, waarin ze les heeft gehad in alle facetten van acteren.

Na het behalen van haar certificaat besluit ze nog lessen te volgen bij de acteursopleiding voor theater en televisie Le Pavegnon te Amsterdam. Echter doet ze deze opleiding verkort en behaald met succes haar diploma – acteren op het hoogste niveau. Tot slot heeft zij de zangopleiding Complete Vocal Technique aan The Vocal Couch te Amsterdam succesvol afgerond. Ze gaat als een speer als het gaat om haar carrière.

Film en televisie

In het jaar 2014 heeft zij de smaak te pakken als actrice voor de camera. Ze speelt in diverse korte films, waaronder Clan - de film die in het buitenland is genomineerd voor verschillende filmprijzen en enkele zelfs in de wacht heeft gesleept en de kinderfilm Het Geheim van Sophia, waar zij één van de hoofdrollen speelt; Zuster Ella. Verder vertolkt ze wat gastrollen in verschillende televisieseries, zoals B.A.B.S., GIPS en Ik Weet Wie Je Bent. Tot slot is zij te zien in commercials als Eneco – Toon en n het buitenland vertoonde commercial van een schoonmaak product.

Theater

Tijdens haar studies speelt zij voorstellingen in het Hofplein theater te Rotterdam.

De voorstellingen gaan van opera’s tot familievoorstellingen. In 2012 draait zij één seizoen mee als vaste speler bij de jongerentheatergroep Young Stage waarin maatschappelijk educatieve voorstellingen werden gespeeld voor scholen met na afloop een – door de spelers gegeven – workshop. Ook heeft zij in verschillende producties gespeeld bij het Ken Theater te Rotterdam. Verder heeft ze één schoolseizoen lang getoerd langs scholen met een educatieve voorstelling over het thema Pesten. Ayşegül heeft samen met Music Generations een programma ontwikkeld (Talent4Gastvrijheid) waaruit een muzikaal theatrale voorstelling ‘’Vreemde Gasten’’, gekomen is mét, voor én door vluchtelingen. Hierin worden verhalen verteld en liederen gezongen in verschillende talen. Het thema is gastvrijheid en voor het verhaal van de voorstelling is gebruik gemaakt van de Griekse mythologie van Philémon en Baucis. In de musical #LuckyGirls was ze te zien als één van de lucky girls, Yasmine. In Maart 2019 is de eerste solo voorstelling ''Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'' in première gegaan en gaat hiermee op tour in het theaterseizoen 19/20.

 

Zang

Na jarenlang veilig in haar kamer te zingen besluit Ayşegül vanaf 2008 haar zangtalent te openbaren. Zo heeft ze al op verschillende podia gestaan, in het binnen én buitenland.

Zo trad ze op als zangeres op een bruiloft in Turkije, in het Nieuwe Luxortheater met de RET Aardig Onderweg Award Gala en verzorgt de muzikale omlijsting van de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei.

Ayşegül is als zangeres en workshopdocent aangesloten bij de Stichting Music Generations,

waar zij als solist en in koorverband optreedt. Naast optredens verzorgt zij, vanuit deze stichting, zangworkshops aan diverse doelgroepen en werkt mee aan het project Talent4Gastvrijheid met het product Vreemde Gasten.

 

 

 

© 2016 by Ann Young. Proudly designed by  leliedesign.com